Kryobehandling

Boka tid här

Kryoterapi (kall kirurgi) är en mycket effektiv och säker behandling som används för att frysa bort och förstöra (benigna) godartade hudförändringar.

Fryspennan använder patroner av flytande N2O (-89C) för effektiv och snabb behandling av godartade hudförändringar.
Flytande dikväveoxid (lustgas) används för att förstöra vävnaden genom frysning av den intercellulära vätskan. Iskristaller bildas som förstör cellmembranet och därmed cellen.
Det bildas sen en sårskorpa som inom 2 veckor ramlar bort av sig själv.

Med sin mycket precisa applikatorspets fryser Kryo pennan endast bort din hudförändring och inte den omgivande, friska huden. Detta innebär att din behandling kommer att omfatta minimalt obehag och få biverkningar. Det innebär också att hudförändringar i ansiktet och området runt ögonen även kan behandlas säkert.

De flesta klarar sig utan bedövning, men vid speciella behov kan bedövningskräm användas. Under kryoterapibehandlingen blir det behandlade området vitt. Efter att det vita området tinar uppstår en rodnad som gör området rött, svullet och rodnat. Detta är vanlig och normalt. Kan också förkomma blåsbildning. De-pigmentering av färgad och mörk hud är möjlig, detta ses oftare hos personer med mörkare hudfärg. Domningar och återfall av hudförändringar kan förekomma. Inom 3-5 dagar kommer det att bildas en sårskorpa. Sårskorpan faller bort efter ca 1-2 veckor. Beroende på omfattningen av frysningen kan en ny sårskorpa bildas och processen upprepar sig. För bästa resultat rör inte sårskorpan. När sårskorpan lossnar kan det finnas vissa förändringar i pigmentering av huden (ljusare eller mörkare). Skadan kommer att vara helt läkt inom 2-6 veckor.

Vi behandlar:

  • Pigmenteringar
  • Åldersfläckar
  • Hudvårtor
  • Körsbärsangiom
  • Fibrom
  • Skintags
  • Seborriska keratose

Priser
1 st 500 kr. Vid flera fr 700 kr
Priset beror på hur stora och hur många märken som skall behandlas.
Boka gärna en konsultation för exakt pris och behandlingsplan.
Instagram
Facebook