Ytliga blodkärl

Boka tid här

Många personer lider av ytliga kärl i ansiktet eller kroppen. Oavsett om det är enstaka större kärl eller ett stort område av tunna fina ”osynliga” kärl så behandlar vi dem effektivt med hjälp av Nd:Yag-Laser.

Fördelarna med laser:

  • Behandlingen är mycket effektiv
  • Behandlingen kan ske året runt
  • Inga biverkningar
  • Patienten behöver inte bära strumpor efter behandling
  • Det räcker oftast med 1-3 behandling beroende på storlek av kärl
Behandling av ytliga blodkärl

Effekten ses ofta omedelbart genom att kärlen drar ihop sig och blir osynliga. Vid en behandling passerar ljuset hudytan och drar ihop kärlen på djupet, utan att det blir några sår eller skorpor på huden.

I princip kan de flesta hudproblem med röd färg behandlas, dvs brustna blodkärl, kärlmissbildningar, röd näsa, diffus rodnad och eldsmärken. Däremot kan inte åderbråck behandlas.

Antal behandlingar

Beroende på storlek, utbredning, djup och var kärlet finns varierar antalet behandlingstillfällen. Det är mycket individuellt hur många behandlingar som behövs. Vid tunna kärl i ansiktet kan det räcka med 1-2 behandlingar. Grövre kärl på benen kan behöva åtgärdas fler gånger. För eldsmärken kan 2-3 gånger räcka.

Behandlingsperiod

Huden ska vara helt läkt när en behandling görs. Därför bör det vara 6-8 veckor mellan behandlingarna.

Att tänka på före behandlingen

Huden skall vara så vit som möjligt. Mörk hud innehåller mycket pigment och då blir även huden upphettad av laserpulsen och inte bara kärlet. Det är därför viktigt att du inte är solbrun vid behandlingen. Detta gäller också s.k. brun utan sol.

Att tänka på efter behandlingen av ytliga blodkärl

Som regel tar det någon månad innan kärlen helt är borta, under tiden kan det bli en rodnad eller gulbrun strimma längs kärlet. Behandlingen av ytliga blodkärl upplevs vanligtvis inte speciellt smärtsam.
Man bör vänta med att sola i minst 4 veckor efter behandling.

Priser
Från 600 kr
Större område pris efter konsultation
Instagram
Facebook